Research Centre for the Humanities (RCH)
EN / ΕΛ
Research Centre for the Humanities (RCH)

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 1821

Χρηματοδότηση του Προγράμματος

Το Ψηφιακό Αρχείο 1821 είναι ένα πολυετές και πολυεπίπεδο ερευνητικό πρόγραμμα και ως τέτοιο χρειάζεται συνεχή και πολύπλευρη οικονομική υποστήριξη.

Πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο από την πρώτη στιγμή κατανόησε το εύρος του εγχειρήματος και στήριξε το πρόγραμμα Ψηφιακό Αρχείο 1821, ενώ παράλληλα παρέχει διαρκή και γενναιόδωρη υποστήριξη σε όλο το φάσμα των ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΚΕΑΕ.

Ήδη από τα πρώτα χρόνια εκπόνησης του προγράμματος, το ευρύ κοινό στήριξε αυτή την προσπάθεια, μέσω της πλατφόρμας crowdfunding act4Greece της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η στήριξη αυτή ενισχύθηκε περαιτέρω μέσω της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», στο πλαίσιο της οποίας η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με κοινωφελή, πολιτιστικά και επιστημονικά ιδρύματα της χώρας, ενίσχυσαν, δικτύωσαν και προώθησαν προγράμματα και δράσεις για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Έτσι, κοινωφελή ιδρύματα της χώρας που έχουν ως στρατηγικό και οργανικό τους σκοπό να υποστηρίξουν προσπάθειες και πρωτοβουλίες με ερευνητικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα συνέδραμαν ουσιαστικά στο πρόγραμμα.

Επιπλέον, σημαντική υπήρξε η συνεισφορά και άλλων δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων. Ιδιαίτερη σημασία έχει η υποστήριξη του προγράμματος από τη ΔΕΗ Α.Ε., η οποία πέραν της σημαντικής οικονομικής στήριξης εμπιστεύτηκε στο Ψηφιακό Αρχείο 1821 την παρουσίαση του Γεωγραφικού Πίνακα της Ελλάδος, ενός χάρτη του Άνθιμου Γαζή με σπουδαία καλλιτεχνική και ιστορική σημασία.

 

Χρυσός Χορηγός

 

Αργυρός Χορηγός

 

Χάλκινοι Χορηγοί

Ο ιστότοπος του Ψηφιακού Αρχείου 1821 υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

 

Υποστηρικτές (με αλφαβητική σειρά)

 

Ίδιοι πόροι

Το ΚΕΑΕ συμβάλλει με την χρηματοδότηση μέρους των πρωτότυπων Ερευνών καθ’όλη τη διάρκεια του Προγράμματος.