Σεμινάρια – Διαλέξεις

Εκτός από τον τομέα της οικονομικής ενίσχυσης μεταδιδακτορικών ερευνητικών προτάσεων, το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) συνεχίζει να επιδεικνύει σημαντική δράση και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τους καταστατικούς του στόχους, δηλ. την προώθηση των ανθρωπιστικών επιστημών στην Ελλάδα μέσα από ενδεικτικά:

α) τη διατύπωση μιας ατζέντας και τη διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης για την πολυσχιδή σημασία των ανθρωπιστικών επιστημών. Προς τούτο, το ΚΕΑΕ από το 2018 εισάγει ένα νέο θεσμό που προβλέπει τη διεξαγωγή σταθερών μέσα στο έτος επιστημονικών συναντήσεων μεταξύ όλων των ερευνητών του ΚΕΑΕ αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου νέων επιστημόνων και μιας δυναμικής ερευνητικής κοινότητας με σημείο αναφοράς το ΚΕΑΕ.

β) τη δημιουργία ενός χώρου για την ανάδειξη νέων ερευνητικών τάσεων και θεωρητικών αναζητήσεων οι οποίες ήδη συζητιούνται στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα

και γ) τη στενή συνεργασία με αντίστοιχα Κέντρα και Ινστιτούτα διεθνώς.

 


Pelion Summer Lab for Cultural Theory and Experimental Humanities (PSL)

 

Το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) συμμετέχει και συνδιοργανώνει το 2ο ετήσιο Summer Lab του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςκαθώς και του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.
Το Summer Lab έχει θέμα Liminal Lives and Para-Sites και θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά του Πηλίου (28 Ιουνίου-8 Ιουλίου 2018).

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για τις αιτήσεις σας, δείτε την σχετική ανακοίνωση κάνοντας κλικ εδώ

 


CERN History Days Workshop

 

Στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνία με το European Organization for NuclearResearch (CERN), η οποία προβλέπει την από κοινού προώθηση της έρευνας σε επιμέρους τομείς των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών (όπως για παράδειγμα ιστορία της επιστήμης, επιστημολογία, κοινωνιολογία των επιστημών κ.τ.λ.) μέσα από κοινά ερευνητικά προγράμματα και επιστημονικά συνέδρια, το ΚΕΑΕ θα συνεργαστεί με το CERN στο πλαίσιο ενός μεγάλου ερευνητικού προγράμματος με στόχο τη συγγραφή της ιστορίας του CERN και προς αυτό τον σκοπό θα λάβει μέρος στο CERN History Days Workshop (1-2 Φεβρουαρίου 2018 στην έδρα του CERN στη Γενεύη).